Redenen taxatie

Waarom een taxatie voor mijn bedrijfsinventaris?

  • Verzekeringen

Om uw bedrijfsinventaris te verzekeren is het raadzaam eerst uw bedrijfsinventaris te laten taxeren. Wanneer de waarde van uw bedrijfsinventaris bekend is, is ook bekend hoe hoog de verzekering moet zijn. Zo betaalt u nooit teveel of te weinig premie. Doordat u uw bedrijfsinventaris hebt laten taxeren door een erkend taxateur bent u er zeker van dat wanneer er schade ontstaat dit vergoed wordt.
(Artikel 960, wetboek 7)

Wanneer u een verzekering wilt afsluiten kan het tevens zo zijn dat de verzekeraar de bedrijfsinventariswaarde nodig heeft om de verzekering vast te stellen.

  • Verkopen

Wanneer u besluit (een gedeelte van) uw bedrijfsinventaris te verkopen, weet u welke prijs u kunt hanteren wanneer uw bedrijfsinventaris getaxeerd is. U kunt tevens de taxatie voorleggen aan potentiële kopers om aan te tonen dat u de middelen tegen een redelijke prijs verkoopt.

  • Contra-Expertise

Wanneer u uw bedrijfsinventaris hebt laten bepalen door een taxateur kan het voorkomen dat u het niet eens bent met de taxaties. Wanneer dit het geval is kunt u tevens bij Bedrijfsinventaris getaxeerd een Contra-Expertise aanvragen. Een taxateur van Bedrijfsinventaris getaxeerd, taxeert de inventaris dan opnieuw.
Wanneer u nog vragen heeft kunt u gerust contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder.